S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

NOVINKY

arr3QR kódyMožnost platby QR kódem při objednávce s platbou převodem.... arr3Android platby při osobním odběru v centrálním skladuAndroid Pay můžete využít, když Váš telefon podporuje platební funkce s názvem NFC. V Google Play si... arr3Balík do ruky – volba času doručeníCo tato služba obecně nabízí Možnost rozlišení doručovací doby umožní volit přepravní metodu, u... arr3Možnost vlastní úpravy doručení balíčkuAplikace kurýr DPD... arr3Platba kartou osobní odběr v OstravěMožnost platby kartou při Osobním odběru v centrálním skladu nebo možnost platby kartou kurýrovi při...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zákaznická sekce

 

Odstoupení od smlouvy


Reklamační protokol


Obchodní podmínky

 

Možnosti platby


Možnosti dopravy


Nejčastější dotazy

 

Kontakty

 

Blog


Nákup po telefonu

 

Rychlý kontakt :


+420 608 886 135

+420 777 000 664

 



08. 12. 2016 | Domácí spotřebiče

Kávovary

Káva se v drtivé většině připravuje jako horký nápoj. Káva vzniká upražením a mletím semen kávovníků.

Nejčastější odrůdy jsou Robusta a Arabica. Arabica pokrývá asi 70% produkce kávy na světe. Robustě patří pomyslné druhé místo v produkci kávy asi 25% a zbylé procenta produkce jsou kávy Excelsea či liberica aj.

Kávu lze připravit mnoha způsoby.

Turecká káva : (v nedávných dobách nejrozšířenější způsob přípravy v čechách). jedná se o zalití namleté kávy horkou vodou přímo v hrníčku.

V džezvě : toto je tzv Turecká mokka. Káva (někdy i s kořením a cukrem) se nasype do džezvy a spolu se studenou vodou se přivede k varu. proces se dá i kvůli zvýraznění chuti několikrát opakovat.

Filtorvaná káva : jde o kávu nasypanou ve speciálním zásobníčku a vystlanou speciálními vodou propustnými filtry a káva je postuně spařována hokou vodou a káva odkapává do nádoby pod ní.

Káva připravená v kávovaru : Dnes je na trhu nebřeberné množství přístrojů pro výrobu kávy doma i v restauracích. při nákupu přístroje na kávu je třeba si promyslet to kolik kávy vypijete a zda má smysl si kupovat kávovar se zásobníkem na kávu a nebo mlýnkem, popřípadě kombinací obojího.Pákové kávovary jsou také v naší nabídce - ty nemají zásobník na kávu a mletou kávu zde musíte vždy napěchovat do páky , kterou proteče horká voda. I tyto kávovary v drtivé většině bývají vybaveny parní tryskou pro přípravu horkého mléka a mléčné pěny. Automatický kávovar je asi nejlepší volba při tzv poměru cena/výkon. Kávovar vás sice při vstupní investici příjde opravdu na nemalé peníze ale vynahradí Vám to přípravou kvalitní a čerstvé kávy z čerstvě namletých zrn.

Kapslová káva : Tyto stroje bývají k dostání na trhu opravdu za pár korun, ale a ještě jednou ALE, výrobci těchto přístrojů si pak na Vás vyberou daň ve formě ceny kávy v kapslích. tyto kapsle několika násobně převyšují cenou ostatní druhy kávy. To ale neznamená že tato káva není kvalitní.

Instatní káva : jedná se o kávu připravenou do formy instatního rozpustného prášku, který po zalití horkou vodou či mlékem vytvoří požadovaný nápoj

Kávovar je opravdu třeba vybírat hlavně s ohledem na to kde jej budeme užívat, jak jej budeme užívat a je třeba si uvědomit i jakou kávu chceme pít.

Naší nabídku kávovarů naleznete ZDE